Това беше липсващото парче от пъзела, каза Ноле след успеха в Париж

Новак Джокович спечели златен медал от Олимпийските игри в Париж, след като днес се наложи на финала срещу Карлос Алкарас 7-6(3), 7-6(2).

„В шок съм от всички емоции. Много съм горд и щастлив. Спечелих всичко, което може да се спечели! Сега започвам да празнувам. Това беше липсващото парче от пъзела. Винаги си казвам, че имам достатъчно, защото мога да бъда много самокритичен. Не знам, това е една от най-трудните вътрешни битки, които продължавам да водя – усещането, че не съм направил достатъчно в живота си на или извън корта. Така че това е голям урок за мен. Благодарен съм за шанса да спечеля исторически златен медал за моята страна“, каза щастливият Джокович след финала.

Мнозина отписваха Джокович, който получи контузия в коляното на Уимбълдън, а за капак имаше сериозни болки и на олимпийския турнир. Но той събра сили, смелост и кураж, за да триумфира като истински победител. Букмейкърите даваха едва 23% шанс за Ноле, който даде всичко от себе си за този успех.

Джокович всеки мач бе с православния кръст, който обикновено стои под екипа му, но в Париж след спорното откриването, го извади демонстративно след първия мач и целуна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *