Със скандал започна заседанието на Националния съвет на БСП днес. Пленумът започна с регистрация на хора, които не са членове на Националния съвет, дори не са членове на партията, съобщиха Георги Свиленски и Иван Ченчев.

„По правилник списъците трябва да стоят един час на масата на регистрация. Те бяха скрити 10 минути по-рано. Това поражда сериозни опасения, че списъците могат да бъдат дописани и после, например да видим, че кметът на Дряново Трифон Панчев се окаже в списъка, при положение, че сега не е и не присъства“, посочи Иван Ченчев.

Пленумът е нелегитимен и ще бъде поредният оспорван пред общопартийната контролна комисия и съдебните органи, категорични са Свиленски и Ченчев.

Скандалът и грубият опит за фалшификация поставят пред сериозен риск участието на БСП в изборите. Действията на новото ръководство заплашват и партията от сериозно разцепление, коментираха социалисти.

БСП се събира на пленум днес, за да реши как ще се явява на предсрочните парламентарни избори през октомври и как ще изглежда обединението на левицата.

Има много голямо разбирателство между членовете на Националния съвет за обединение първо в БСП, второ – в лявото пространство, и спиране на тази война с институциите, заяви по-рано днес Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“,

Няма нищо по-важно от това всички леви хора да бъдем заедно, каза Кирил Добрев на влизане на заседанието на пленума, цитиран от БГНЕС. От три години не съм идвал на „Позитано“ 20 и днес ще ми бъде много приятно да участвам в това заседание, идвам по желание, не по съдебен път, каза още Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *