23 гласа делят Ахмед Доган от победа над настоящия председател на ДПС Делян Пеевски.

Установено е, че представителите на партията, които подкрепят почетния председател в Централния съвет са 137 души. Общият им брой 240. За да бъде взето каквото и да е решение обаче са необходими 2/3 от гласовете – или 160. А вместо да се увеличава, броя на поддръжниците на Доган намалява.

Стана ясна и причината Ахмед Доган да не бърза със свикването на Централен съвет.

Колкото и да се бави обаче, ЦС на ДПС трябва да се състои преди изборите. А Румен Радев вече посочи, че вотът най-вероятно ще е на 20 октомври.

Според слуховете в движението, Пеевски все още се опитва да реализира среща с Доган, на която двамата да се разберат и помирят. Възможно е в крайна сметка двамата отново да си стиснат ръцете, което би бил най-разумния изход от избухналото напрежение. В случай, че не успеят да заровят томахавките обаче, и двете страни имали резервен план за действие.

Голямата въпросителна към днешна дата е точно това – под каква форма ДПС ще се яви на предстоящите избори през октомври, защото двамата съпредседатели на партията – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров – представляват партията с еднаква юридическа сила. Така или иначе, на този етап в по-силни позиции е Пеевски.

На 10 юли Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски. Почетният председател на ДПС  изпрати обръщение към членове и симпатизантите на Движението. В него той призовава за оставката на председателя на Движението за права и свободи Делян Пеевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *