Среща на съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков в Агенцията за пътна инфраструктура доведе до емоционална размяна на реплики посред нощ в социалните мрежи.

Вчера Кирил Петков се срещна с председателя на УС на АПИ Йордан Вълчев, за да обсъди напредъка по проект за изграждане на система за  автоматизирано реверсивно движение на републикански път София-Владая-Перник. След което описа във Фейсбук как се движи проектът – обществената поръчка ще бъде обявена до края на септември, избор на изпълнител се очаква до края на декември, срокът за изпълнение е 378 календарни дни, а стойността е 16 000 000 лв. без ДДС, без възможност за надвишаване. “Ако всичко върви по план, перничани и софиянци ще наблюдават изграждането през 2025 г., а в началото на 2026 г. системата ще бъде в експлоатация, улеснявайки всички пътуващи. Като водач на листите за Перник и София от ПП-ДБ, поемам ангажимент да следя отблизо реализацията на този важен инфраструктурен проект”, написа Петков.

Постът му неочаквано предизвика взрив от възмущение сред организациите на ГЕРБ. А МРРБ пусна странно опровержение, в което заявява, че “категорично се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти”. И обвини Кирил Петков, че се меси в работата на министерството и пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната.

Всъщност не е ясно защо една чисто информативна среща се възприема като намеса в работата на АПИ и защо изобщо е била проведена, ако ръководството на МРРБ е толкова чувствително на тази тема. Както и не е ясно защо МРРБ изрично уточнява, че Кирил Петков не е участвал в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. “Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми”, пише МРРБ, без да е ясно кой го е твърдял.

Самият Кирил Петков директно обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се намесва в работата на министерствата и АПИ.

“Бойко, трепериш ли? Губиш ли почва под краката?

Борисов звънял в късните часове на нощта по министерствата на служебното правителство, с което той уж нямал нищо общо. Резултатът от изплашеният Бойко и неговите министри може да намерите във фейк сайтовете тази нощ.

За разлика от теб, Бойко, аз бях в АПИ днес, защото ми пука за хората в Перник, а ти си бил за риба”, написа той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *