„Ако сме направили нещо нередно, защо Делян Пеевски не го е забелязал преди ?!“. Около това се въртят тезите на верните на почетния председател Ахмед Доган депутати.

В интервю за БНТ Джейхан Ибрямов, зам.-председателят на ДПС, се опита да хвърли светлина върху казуса с медийните публикации, според които е използвал джип, иззет при акция на ГДБОП и НАП срещу данъчни злоупотреби при търговия със зърно. “На кафяво-жълта медийна кампания няма да се поддаваме“, заяви депутатът. Той припомни, че преди около месец ДПС-Доган са излезли с декларация в Народното събрание във връзка с информация “как в едно ведомство са се събрали няколко институции с ясната идея да започнат медийни бухалки, репресивния апарат на държавата, като се използват различни служби и да оказват натиск върху членове и симпатизанти, които изразиха своята подкрепа към д-р Ахмед Доган“.

Ибрямов потвърди, че е използвал въпросния автомобил, “със съответните договори и пълномощни“. “Ако използването на автомобил със съответните договори и пълномощни е престъпление, тогава половин България трябва да бъде подведена под някаква отговорност. А всичко останало, свързано с някакви данъчни измами, зърно, торове – нито имам бизнес, нито съм се занимавал с бизнес. А ни най-малко бих желал да коментирам разследване, което правят разследващи органи“, заяви Джейхан Ибрямов. Според него това част от компроматна война.

В същия дух говори и съпартиецът му Рамадан Аталай. “До оня ден ние бяхме най-добрите приятели на Пеевски, но когато той опита да се настани като кукувица в гнездото на ДПС, станахме вече първите престъпници“, каза той в интервю за Би Ти Ви.

И намекна, че партията е извадила Делян Пеевски от калта, но само е пострадала от това. Аталай попита безадресно за 500 милиона лева кредити, дадени от КТБ. Имат се предвид фирми, свързани с Пеевски, но Аталай не уточни подробности. Той каза, че нищо не знае за 30-те милиона, които е получил Ахмед Доган, от заема от 150 милиона, взети от Румен Гайтански от КТБ. Заради това в момента Гайтански е в ареста. Аталай подчерта, че „Гайтански е много уважаван бизнесмен“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *