Ахмед Доган има сключен договор за ползването на имота в столичния квартал „Бояна“. Това заяви Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС пред привържениците на почетния председател Ахмед Доган, които от четвъртък вечер стоят пред сараите в София. Ще бъде подаден сигнал до МВР и прокуратурата, каза още Чакъров.

Да имаме търпение, ще изчакаме, ще извършим необходимите процедури. Следваме законовия ред, за да се възстанови правото. Ние сме за върховенството на закона, но няма да отстъпим от това да подкрепим и ще бъдем тук до тогава, до когато е необходимо„, каза Чакъров.

Самоуправство

Привържениците на Доган твърдят, че в четвъртък следобед в имотите, които той от години ползва като резиденции – в „Бояна“ и в „Росенец“ край Бургас са влезли „яки момчета“ и са извършили самоуправство.

Формалният собственик Данаил Папазов настоява жилищата да бъдат освободени. Те се притежават от негови фирми, а Папазов твърди, че Доган нямал основание да ги обвитава. Доскоро двамата бяха и съдружници, но след разрива между почетния председател и Делян Пеевски отношенията им се изостриха.

МВР се е отзовало на два сигнала от привърженици на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. Те са били за това, че сигурността му е застрашена. На място са били изпратени патрулни коли. След извършена проверка е установено, че става дума за гражданско-правен спор, към който полицията няма отношение. Материалите ще бъдат предадени на прокуратурата, уточняват още от силовото ведомство.

Момчето прекали

Засега Доган не е коментирал случващото се. Привържениците му обаче се заканиха отново да се съберат пред сараите. Те твърдят, че го защитават от посегателство. По информация на БГНЕС в петък към двете резиденции са тръгнали автобуси с привърженици на ДПС. Самият почетен председател се намира в „Росенец“ и е охраняван от полиция.

Ден преди сцените пред имотите Доган изключи Пеевски от ДПС. Това се случи на заседание на централното оперативно бюро на партията в „Росенец“. Почетният председател обясни, че се „прекали от момчето“ и че вече не ставало дума за спасяването на ДПС, а на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *