„Искаме да ви информираме за заявление от Делян Пеевски за заличаване на регистрацията на ДПС, допусната до частичните избори, които ще се проведат на 20 октомври в община Омуртаг и редица други кметства. С това заявление, подадено от името на коалиция „Ново начало“ евроатлантическата маска на Пеевски падна окончателно и стана ясно, че той и хората около него никога не са представлявали електората на ДПС“.

Това заяви в брифинг в кулоарите на Народното събрание народният представител и говорител на хората около почетния председател на ДПС Ахмед Доган Тимур Халилов.

Заявлението на Пеевски обаче било отхвърлено, като същевременно била отказана нова регистрация на ДПС-Ново начало, стана ясно още от думите на Халилов.

Според него истинската цел на Пеевски е да унищожи ДПС и да си присвои трибуквената абревиатура.

Макар и многократно попитани, ДПС-Доган не отговориха директно дали ще заведат съдебен иск относно казуса с регистрацията на две ДПС-та в ЦИК. Както „Труд news” вчера написа, по-вероятният вариант е това да не стане факт, като обаче Искра Михайлова, която е вярна на Пеевски, намекна за възможно повдигане на обвинения от обратната страна на „Ново начало“.

„ДПС е едно и ние сме направили всичко, за да бъде регистрирано то в ЦИК на предстоящите избори. И трябва да бъде регистрирано по начина, както бяхме заявили в деня на регистрацията“, каза Тимур Халилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *