Това стана, след като днес ЦИК отказа да допусне и двете враждуващи фракции до участие в изборите

Парливият казус с опита на Делян Пеевски и Ахмед Доган поотделно да регистрират ДПС за парламентарните избори ще отиде в съда. Това се очаква да се случи, след като днес Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира съперничещите си коалиции на двамата лидери – „ДПС-Ново начало“ и „Демокрация за права и свободи-ДПС“. Комисарите отхвърлиха заявленията им за регистрация с пълно единодушие.

Малко по-късно ДПС-Доган реагира като обяви, че внася документи за регистрация на ДПС като партия. ЦИК трябва да разгледа новата заявка до 11 септември, когато изтича крайният срок, в който желаещите да участват във вота могат да се регистрират. Това предвещава нов казус пред ЦИК. Причината е, че движението има двама равноправни председатели – Делян Пеевски и лоялният на Доган Джевдет Чакъров. Несъмнено Пеевски няма да позволи на ДПС да се регистрира от опонентите му.

Така най-вероятният сценарий остава случаят да стигне до Върховния административен съд (ВАС), където се оспорват решенията на ЦИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *