С кърваво предизборно писмо до всички възможни ръководни органи на БСП Георги Гьоков призовава да се спазва партийния Устав. Членът на Националния съвет на столетницата и бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Кирил Петков алармира да не се допускат в коалиционните листи социалисти, които са били депутати повече от 12 години.

Въпросното ограничение бе въведено по времето, докато председател беше Корнелия Нинова, но остава в сила и досега. Под неговите удари попадат засега двама от най-дългогодишните депутати на БСП Драгомир Стойнев и Петър Кънев. Стойнев е бил общо 12 години и половина в парламента, а мултимилионерът Кънев смятал да пледира, че е гражданска квота и за него ограничението не важало. „В такъв случай Кънев да се кандидатира от друга коалиция“, коментират възмутени социалисти нахалството на олигарха, абониран за мястото на водач в бургаската листа. При това човек с твърде съмнителна репутация, тъй като срещу него вървяха разработки на службите за престъпления с непълнолетни лица.

Най-любопитна е ситуацията около Кирил Добрев, на когото не стигат 20 дена, за да натрупа 12-годишен парламентарен стаж. Въпрос на лично решение от негова страна щяло да бъде дали ще иска да си дослужи този период в парламента, смеят се врели и кипели котерийните вътрешнопартийни битки социалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *