Разцеплението на БСП на лагери не помага за реденето на листите, и без това затруднено от коалиционния формат на явяване на левицата на вота. Според прессъобщение, изпратено от пиар агенцията, работеща с бившия лидер Корнелия Нинова, редица номинирани за листитте се отказват от тях.

“В Смолян се оттеглят шестимата номинирани за народни представители, начело с областния председател на БСП Емил Хумчев. За първи път от години листа в родопската община ще се реди служебно от София. В Хасково социалистите масово напускат листата, оставяйки на практика сам водача от АБВ. И там листата ще бъде редена служебно от София….Във Враца 9 от 10-те общини на областта не са представени в листите”, се твърди в прессъобщението.

Напускащи според информацията има и в Кюстендил, и в други населени места.

По-рано в ефира на bTV Ваня Григорова обяви, че е водила неофициално разговори с ръководството на БСП да участва в изборите, но е отказала. Григорова допълни, че обмисля създаването на свой политически проект. “Напускат коалицията хора, които са се надявали на водачески места в листите и не са ги получили”, счита още тя.

Очаква се днес БСП-Обединена левица да регистрира листата си за 23 МИР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *