Коалицията „Алианс за права и свободи“ – или крилото на ДПС около Ахмед Доган регистрира листата с кандидати за народни представители за изборите в Кърджали.

Там водач ще е почетният председател. Втори е депутатът от Великото народно събрание и още няколко парламента след това Ремзи Осман, трети – досегашният народен представител Павлин Кръстев, а четвърти – Юсеин Ахмед.

Пета е Елван Атилла – бивш кандидат-депутат от Движението и съпруга на бившия зам.-министър на транспорта в кабинета „Станишев“ Юджел Атилла. Тя е администратор на фейсбук групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“, която се появи след разцепването на партията.

Доган застава начело на „Алианс за права и свободи“ в Кърджали срещу кмета на града Ерол Мюмюн. Той беше избран на поста от името на ДПС през 2023 г., но сега е и кандидат-депутат от „ДПС – Ново начало“ на Делян Пеевски.

Връщането на Ахмед Доган в оперативната работа на ДПС се случва малко след като неговото крило не успя да спечели битката за регистрация на изборите с името „Движение за права и свободи“ и се наложи да се яви в коалиция с две по-малки партии и без абревиатуата ДПС – под името „Алианс за права и свободи“.

Още след разрива с Пеевски хора от крилото на Доган обявиха, че почетният лидер на ДПС се връща в „активната политика„, от която беше излязъл през 2013 г.

Днес в 17:00 ч. изтича крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да направят предложения до Районните избирателни комисии (РИК) за регистрация на листи в изборите за народни представители.

По-голямата част от партиите вече обявиха на кои хора ще разчитат за 51-ото Народно събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *