Очаква се открито заседание в СГС до месец

 

В Софийския градски съд (СГС) е внесена молба от името на съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров, с която се иска вписване на промените в обстоятелствата по партидата на политическата партия, приети на Централното оперативно бюро. Както е известно, с тези производства се занимава Търговското отделение на съда.

В рамките на войната, на 27 август „доганистите“ съобщиха, че Пеевски е освободен като (съ)председател на Движението за права и свободи. А решението било взето на заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) – тясното ръководство на формацията.

Бе обявено, че са отстранени и други знакови представители на ръководството на ДПС, свързани с Пеевски, включително зам.-председателите Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Искра Михайлова, Халил Летифов.

Именно това решение на ЦОБ ще опитат да официализират в партидата на партията хората, водени от другия съпредседател Джевдет Чакъров.

Делото е докладвано на съдията и предстои в едномесечен срок да бъде разгледано в открито съдебно заседание. Това съобщиха от пресцентъра на СГС.

Легитимността на събранието на ЦОБ бе оспорено пред медиите от Делян Пеевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *