Съдийката, която остава в ареста, е кадър на ЮЗУ и е номинация на ДПС

Скъпи приятели от т.нар. „демократична общност“, това е скандално.

Скандално е, защото състав на апелативния съд игнорира конституцията (чийто чл. 70, регламентиращ депутатския имунитет) си е един и същ и през 1992, и през 2024 г. Игнорира и решение на КС. Същият състав на съда игнорира, че зам-председателят на СГС е дал разрешение за СРС спрямо човек, ползващ се с имунитет.

Част от състава на съда е съдия Магдалена Лазарова. Тя е кадър на ЮЗУ. Наред с това беше във ВСС – познайте, номинация на ДПС там. От правилното мнозинство, което избра Цацаров. Впоследствие влиза в спецправосъдието.

Иначе за втори път ще убиват Пеевски. Като единият прокурор, дори намеква, че вече е убит.

Щом това е възможно – всичко е възможно.

Изобщо няма значение кой е. И Пеевски, и Борисов, и Доган да бяха обект на подобно адово потъпкване на всякаква идея за право, щеше да е също непоносимо. Не знам къде да са депутатите от ПП-ДБ, които твърдят, че най-милеят за „правова държава“ – случаят „Джейхан Ибрямов“ я зачеркна. Няма такава.

И това, че Джейхан Ибрямов осигуряваше властването на Пеевски не е повод за надсмешка сега, не е повод и за злобни коментари, не е повод и за „пада му се“. Повод е за някаква организирана реакция на смислени хора. Няма ли я… изглежда изчезнали са и смислените.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *