Делян Пеевски императивно е поискал от Борисов вицепремиерски пост след изборите, научи ФАКЛА от високопоставени източници в ГЕРБ.

❗️Пеевски вече иска или всичко, или нищо. Излиза напред с лицето си и претендира за контрол върху силовите министерства като вицепремиер.

❗️Според Пеевски бъдещата управляваща коалиция трябва да се състои от ГЕРБ, Ново начало и БСП, което е напълно подвластно на Момчето.

❗️Пеевски очаква за себе си поне 10 процента на вота и формиране на мнозинство заедно с ГЕРБ и БСП.

Резултатите на червените обаче са на кантар, не се знае дали изобщо ще минат електоралния праг за влизане в НС.

За целта “Галъп”, наскоро придобити от Пеевски, ще публикуват серия от оптимистични проучвания в навечерието на изборите. Шефовете на “Галъп”, като Първан Симеонов, вече открито пропагандират, че Новото начало ще вземе повече гласове на ДПС – Доган, въпреки че всички останали социологически агенции дават обратна тенденция.

❗️Очакват се рекорди в купения вот, активизация на целия криминален контингент и преливане на купени ромски гласове, които досега традиционно са отивали при ГЕРБ, в кошницата на Новото начало.

❗️Пеевски е поискал от Борисов и пълни гаранции, че изборът на Сарафов ще мине във ВСС и няма да бъде парламентарно осуетен.

❗️Големият избор на тези избори ще бъде изборът на Борисов, който няма как вечно да се прави на умряла лисица, коментират анализатори. Ако Борисов не удовлетвори кадровите претенции на Пеевски и не направи с него кабинет, ще се развихри свирепа война между доскорошните съюзници.

❗️Война между Пеевски и Борисов ще е пагубна за институциите и статуквото, такова, каквото го познаваме, ще е “ново КТБ”, но ще “отпуши” държавата, смятат източниците на ФАКЛА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *