Директорът на ОД МВР Бургас – Владимир Маринов празнувал рождения ден на Николай Филипов – Ники Митничаря през 2023 г. в компанията на Мартин Божанов – Нотариуса и Георги Костов – бивш директор на Агенция “Митници” и бивш главен секретар на МВР. Синът на Владимир Маринов пък си купил невероятно изгодно жилище от фирма на Филипов. Два три месеца преди разстрела на Божанов, Филипов наел квартира в близост до адреса на Нотариуса в кв. “Горна баня” в София. Това се вижда от извлечения от черната каса на Митничаря, в която Божанов е обозначен с псевдонима Мики Маус.

По спомени и снимков материал на Валентин Каравълчев – свидетел и бивш съдружник на Филипов, празненството за рождения ден на Ники Митничаря през 2023 г. се провело в хотел “Стримон Гардън” в Кюстендил. Купонът е продължил няколко дни.

Телефонният номер (със заличените последни цифри) от който са изпратени снимките от партито на Ники Митничаря принадлежи на Владимир Маринов – директор на ОД МВР Бургас. На увеличената снимка горе вдясно се вижда Айхан Унал (българско име Билян Велев) – турският партньор в износа на метали и формален кредитор на “Хадес ЕН ЕМ” на Нотариуса, дяловете на която са предмет на спор между наследниците му.

Не помня. Не го познавам.

Екипът ни потърси коментар от Костов и Маринов. Странно, но се оказа, че и двамата не си спомнят дали са били на този купон.  Георги Костов заяви, че отдавна е пенсионер. Ние прозряхме в това изказване тезата, че на практика е свободен да ходи да празнува където намери за добре.

Владимир Маринов каза, че не познава Мартин Божанов и ако са били на едно събитие, то това е случайност. Любопитно е обаче как той се отнася към висящото разследване в ОД МВР Бургас срещу Николай Филипов при условие, че ходи на рождените дни на бизнесмена, а родния му син си е купил жилище от него на цена под данъчна оценка.

Неслучайна кариера

Твърди се, че напрежение и неприязън между Илков и предшественика му е имало през целия министерски мандат на Калин Стоянов. Днес Стоянов е „изгряващата звезда“ на ръководеното от Делян Пеевски ДПС – Ново начало. Въпреки напрежението, след встъпването си на поста служебен министър на вътрешните работи Атанас Илков не реализира очакваната лавина от смени в областните дирекции в страната. С постовете си се разделиха Стоян Темелакиев и Христо Стефанов – зам. министри на вътрешните работи, Димитър Андонов, като директор на ГД „Жандармерия“ и Димитър Кангалджиев, като и.д. главен секретар на МВР. За момента на поста си остава директора на дирекция „Вътрешна сигурност“- Лазар Валентинов Христов, който е сочен за изключително доверен на предшественика на Илков – Калин Стоянов.

Владимир Маринов стана единственият областен директор на МВР, който беше сменен от Атанас Илков. Той пое поста старши комисар от Емил Павлов – вече бивш Директор на ОД МВР Бургас.  От една страна Павлов е сочен за изключително близък на Калин Стоянов и в смяната му има известна логика. От друга страна обаче той е заменен от Маринов, под чието вещо ръководството Калин Стоянов се формира като антимафиот. А и Маринов е сочен за близък до Стоянов.

От справката в сайта на МВР научаваме, че Маринов е започнал от Районното управление в Несебър. В началото на новото хилядолетие е преминал в Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” към МВР, а през 2009 г. е назначен за началник отдел „Борба с организираната престъпност” – Бургас към ГДБОП. Именно там е началник на Стоянов. От 2015 год. е заместник директор на ОДМВР – Бургас. През 2018 г е назначен за началник на Пето Районно управление – Бургас, а от там е изпратен за началник на районното управление в Руен. Твърди се, че е напуснал поста на зам. директор на ОД МВР – Бургас след множество сигнали срещу него във „Вътрешна сигурност“ и Инспектората на МВР. Според запознати, тогавашният началник на сектор Вътрешна сигурност в Бургас-Мирослав Иванов бил много близък с Владимир Маринов. В последствие Мирослав Иванов попада сред малцината служители на ДВС, които са дисциплинарно уволнени от системата.

През септември 2020 г. Владимир Маринов се завръща в Бургас като началник на Първо районно управление, в което работи около четири години. След идването на Атанас Илков като служебен вътрешен министър, Маринов застава на чело на ОД МВР Бургас.

Под един покрив

Каква е реалната причина за тази единствена кадрова рокада в ОД МВР Бургас, само можем да предполагаме. Определено обаче не изглежда да е борбата с купения вот на предстоящите парламентарни избори. В момента един от посочените от Елфите като основен дилър на гласове в област Бургас, познат още като “Ники Митничаря” или “Пъдпъдъка”.

Въпросното лице обаче е сочено за изключително близко с Владимир Маринов, който сега има приоритетна задача да противодейства на уродливото явление с купения вот. Поне на думи. За техните отношения са налице много повече от слухове.

Преди Коледа, на 20 декември 2017 г. дружеството “Билд Инвест 08”, което тогава е еднолична собственост на Николай Филипов Филипов, продава жилище на Пламен Владимиров Маринов. Той е син на старши комисар Владимир Петков Маринов – сегашен директор на ОД МВР Бургас. Филипов продава луксозен апартамент в кв. Лазур от 102 кв.м., с над 17 кв.м. тераса, която не влиза в онези 102 кв.м. жилищна площ, който е с данъчна оценка от 135 395 лв. за сумата от 91 650 лв.

По онова време подобен имот се търгува на свободния пазар на цени от по 1300-1500 евро за квадрат. Това означава, че цената на жилището би следвало да е поне около 150 000 евро или почти 300 000 лева. Обаче Пламен Маринов придобива имота под данъчна оценка и много под пазарната му стойност.

Сделката е сключена от негов пълномощник – Николай Тодоров Николов. Той е познат още като Ники Брадата и е сочен за изключително близък на продавача Николай Филипов. Според наша информация между 2005 и 2024 г. Николов работи за “Алси 08” – фирма на Филипов, като началник склад. Николов е упълномощаван да представлява “Алси 08” пред “УниКредит Лизинг”, “Делта-Ин” за конкретен имот, “Златен Клас 2004” отново пред “УниКредит Лизинг” и въобще да оперира с активите на дружеството.

Пълномощните с които Николай Филипов – Митничаря овластява Николай Николов – Брадата са десетки. Валентин Каравълчев, бивш съдружник на Филипов, също упълномощава Николай Николов. Всъщност бившите партньори Филипов и Каравълчев използват Николов за свой пълномощник още от 2009 г.

Изключително любопитен въпрос е как Пламен Владимиров Маринов е решил да упълномощи Ники Брадата, за да финализира покупката си от компанията на Филипов. За “Билд Инвест 08” сделката е сключена от Мартин Иванов Семерджиев, който е свързан с 31 компании. В много от тях собственик е Николай Филипов.

Съществува хипотезата, че всъщност това жилище е било дар за Владимир Маринов чрез сина му и сделката е сключена, за да породи прехвърлително действие, но в последствие парите от банковия превод са били върнати на платеца. Дори и това да не е така обаче, цената, на която е изповядана сделката е нереално ниска и поражда съмнения за зависимости.

Друг много важен момент е, че сградата, в която Пламен Владимиров Маринов – сина на Владимир Маринов придобива жилище е същата, в която обитават Николай Филипов – Ники Митничаря, неговия съдружник Валентин Каравълчев и техния най-доверен кръг. Там живеел и свързаният с ДПС Пламен Найденов, който бил адвокат на Филипов и един от счетоводителите на Филипов. Сградата се явява нещо като “частен клуб”, в който са допускани само приближени на Ники Митничаря (Пъдпъдъка).

Чадър над “Порт Европа”

Владимир Маринов далеч не е единствения служител на МВР, който е свързан чрез собственост с тази сграда. Когато в края на 2017 г. сина на Маринов придобива имота, баща му изглежда непотребен за Филипов, но само 2 години по-късно полицаят става началник на 1 РПУ в Бургас, твърди се не без помощта на Ники Митничаря. Това е изключително важно РПУ за Филипов и Каравълчев, защото под неговия район се намира пристанище “Порт Европа”.

Портът очевидно е ключов елемент от инфраструктурата на Филипов. Мотивът за контрабандата, която се реализира през това пристанище изплува във връзка с работата на парламентарната комисия около смъртта на Мартин Божанов – Нотариуса. Детайлите са огласени през ефира на БНТ от генерал Атанас Атанасов, който заявява:

“Беше публикуван разпит по досъдебно производство на СГП от 3 юли 2023 г. Разпитът е на бившия шеф на вътрешна сигурност на МВР Стефчо Банков – брат на задържаната Банкова. В този разпит той визира две досъдебни производства, които са образувани срещу неизвестен, но касаят вътрешния министър Калин Стоянов. Едното от тези досъдебни производства е за това, че той се е самонастанил в секретна квартира, което е абсолютно престъпление. И още едно досъдебно производство за свързаност на Калин Стоянов с Николай Филипов, т.нар. Ники Митничаря, с частна митница долу в Бургас. Да вземе прокуратурата да покаже тези дела да ги видим какви са.“

Показанията на бившия шеф на дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР – Стефчо Банков бяха публикувани от Антикорупционния фонд. От тях става ясно, че Калин Стоянов е разследван за покровителстването на контрабанден канал, а вероятно и за наркотрафик. По наша информация делото е водено от ГДБОП, във времето преди Калин Стоянов да оглави тази служба. Вероятно, когато началник там е бил Любомир Янев. Това в голяма степен би обяснило обтегнатите отношения между него и Стоянов. За да е още по-запотена ситуацията, именно Стоянов и назначения от него директор на СДВР Любомир Тодоров Николов осветиха бившия директор на ГДБОП Янев като контакт на “Нотариуса”. Янев вероятно е последния водещ офицер на Мартин Божанов преди смъртта му. Очевидно Калин Стоянов и Любомир Николов са имали основателна причина да “хвърлят” бившия си началник от ГДБОП под прожекторите.

Така или иначе, познанството на Божанов и Николай Филипов е ноторно известен факт. Има ли обаче свидетели, които да потвърждават, че и Калин Стоянов се е познавал с Ники Митничаря? Според Валентин Каравълчев, отношенията между Стоянов и Филипов датирали от няколко години. Запознал ги Владимир Маринов – настоящ директор на ОД МВР Бургас.

Основен купувач на гласове

Без съмнение заедно и поотделно, макар и в различна степен, показанията на Банков, изказването на ген. Атанасов и спомените на Каравълчев ясно обосновават връзката между Филипов и Калин Стоянов.  На този етап екипът ни не разполага с информация Николай Филипов или Калин Стоянов да са опровергали твърденията на ген. Атанас Атанасов за разследване, макар и водено срещу неизвестен извършител, във връзка с нерегламентирани контакти между тях. От друга страна, според “Българските Елфи” Ники Митничаря (Пъдпъдъка) е сред основните брокери на гласове, които работят за ДПС “Ново начало” на Делян Пеевски в област Бургас. Според киберактивистите:

Основната роля е възложена на Николай Филипов – Митничаря. Обещани са минимум 5000 гласа за Бургас и още около 15000 гласа из цялата страна.

Както е добре известно, Калин Стоянов е втори в листа на ДПС “Ново начало” в Бургас. Това също, поне косвено, потвърждава свързаността между тях. Все пак най-смущаваща линия, която изглежда да свързва Филипов и Стоянов е Мартин Божанов – Нотариуса.

Както е добре е известно, Филипов е явен съдружник с Божанов в гръцко дружество “Хадес ЕН ЕМ”. В предната част на това разследване ви разказахме за сигналите, които Мария Божанова – дъщеря на Мартин Божанов е изпратила до компетентните органи във връзка със заплахи за живота и здравето ѝ, които е получила около разпределените на активите на покойния ѝ баща. Най-сериозна заплаха по думите ѝ за нея породили дяловете в “Хадес ЕН ЕМ”:

По bTV: “Господин Филипов беше пратил писмо, в което казваше, че баща ми не е съсобственик на земята с него и ние не сме наследници. Че той е единственият собственик на земята и че със смъртта на баща ми участието на баща ми приключва спрямо гръцкото законодателство, тъй-като тъй бил назначен като управител. Изведнъж аз получавам покана да платя 80 000 евро и че всъщност баща ми е съсобственик и ние сме наследници. Аз реших да направя свое собствено проучване от къде са дошли тези пари, защото аз зная от баща ми, че той е заплатил за земята. Пуснах втори сигнал за фирмата, която уж е дала кредита на гръцката им фирма Хадес – българската фирма Агро Ферт. Която е негова фирма чрез подставени лица.(…) Пуснах сигнала си до ОД МВР Бургас, защото замесените лица са господин Филипов, Жени Аврамова, Мария Ганева, Билян Велев. Това са все негови подставени лица, служители, които са от Бургас.”

Във връзка с изявленията на Мария Божанов отношение взе и вдовицата на Нотариуса – Гергана Божанова. Тя ни позвъни, за да декларира, че BIRD.BG е “купена медия”, щом е отразила твърденията и сигналите на Мария Божанова. Когато обаче попитахме разследващия полицай от ГДБОП Божанова как се е сдобила с телефон на член от екипа ни и дали случайно номерът не ѝ е бил даден от Николай Филипов (той беше потърсен за коментар от същия номер), тя прекъсна разговора.

В предходната част разказахме, че според Валентин Каравълчев, Божанов и Филипов са били скрити съсобственици и в хотел “Стримон Гардън” в Кюстендил, където се случва купонът с присъствието на полицейските шефове. Делът на Божанов в хотела бил неговата насрещна престация, за прекратеното разследване срещу Николай Филипов – Ники Митничаря от 2020 г.

Разследването се води от закритата специализирана прокуратура под номер СпП-01750/2020. То е за престъпления срещу фиска. След закриването на СпП, преписката е решена от прокурор в СГП с постановление за изпращане на дело по компетентност в Бургас през август 2022 г. На 9 май 2023 г. Окръжна прокуратура в Бургас прекратява наказателното производство срещу Филипов, което се води под номер 419/2022 г. по описа на Окръжна прокуратура – гр. Бургас. Като най-често се случва в подобни казуси, Филипов атакува прокурорския акт във връзка с основанието за прекратяване на наказателното производство срещу него. В съда той е представляван от адвоката Кристиан Методиев Мирчев, който твърди, че прекратяването поради недоказаност на обвинението срещу Филипов е незаконосъобразно, а всъщност липсват доказателства за извършено престъпление. Съдия Яни Гайдурлиев възприема доводите на Филипов и изменя основанието, с което се прекратява разследването срещу Филипов. Така безславно за държавното обвинение завършва това наказателно преследване.

Калин Стоянов пък е заподозрян, че е изнасял информация към Божанов във връзка с иницииране на разследване срещу него по сигнала на Ивайла Бакалова. Отделно се твърди, че е опъвал “чадър” над Николай Филипов. На практика свидетелските показани и фактологията сочат, че преди разстрела на Мартин Божанов се очертава ситуация, в която той, Николай Филипов и Калин Стоянов са трима души със сложни взаимоотношения, хора които биха могли да бъдат определени и като организирана престъпна група.

Защо обаче му е на бизнесмена Николай Филипов протекция от МВР и “брокер” на правосъдие като Мартин Божанов? Официално той се занимава с изкупуване на скрап – цветни и черни метали и е земеделски производител. Въобще би следвало да е богат и влиятелен светъл бизнесмен. Валентин Дамянов Каравълчев – доскорошен приятел и съдружник на Николай Филипов свидетелства, че корупцията, контрабандата и измамите са основни дейности около които са се развивали отношенията между Николай Филипов, Мартин Божанов и различни високопоставени полицаи от местно и национално ниво.

Свидетелят и офшорките

Валентин Каравълчев сам твърди, че е доскорошен партньор и съдружник на “олигарха” Николай Филипов. Описва го като изключително влиятелен човек, който известно време контролирал бандата на „Рижите“ в Бургас. Ники Митничаря (Пъдпъдъка) дори планирал да реализира свой собствен политически проект.

Каравълчев и Филипов започнали съвместния си бизнес със скрап преди 26 години. Преди това управлявали заедно дискотека в Бургас. Според мнозина Каравълчев е бил само прокси на “Пъдпъдъка”, но той самият отвъди, че са били реални партньори. Във времето те развили дейността, купили бази, площадки за цветни и черни метали и дори кораби. Дълго ползвали пристанище “Порт Европа” под наем.

“Преди няколко години това пристанище беше закупено от дружество, зад което стои Николай Филипов с кредит от Уникредит Булбанк. То се закупи от дружество (Ексел Рисайкъл), което се представлява от наш партньор от Турция – има турско и българско гражданство – Айхан, съответно Билян Велев. Но това е абсолютно фиктивно. Първоначално Ексел Рисайкъл е учредена от Николай Филипов, но впоследствие е прехвърляна на Айхан Унал, познат у нас като Билян Велев.”

В последната година и половина-две отношенията между Филипов и Каравълчев се обтегнали. Около 10 май 2024 г. една от главните счетоводителки – Мария Ганева отишла при Каравълчев да подпише „един странен договор“ във връзка с един апарт хотел, който заедно с Филипов построили в Слънчев Бряг.

“Преди година колегата реши ударно да го продава на по 500-600 евро кв.м. Това беше единствения актив, който по това време се водеше на мое име. Никога не съм бил привърженик бизнеса с хотели. Това за мен не е добър бизнес, особено по Черноморието. Реших, че продава, за да се отървем и да не трупаме повече загуби. Когато дойде счетоводителката, даде ми да подпиша един договор, който аз го погледнах, че присъства моето име, присъства и на колегата. И там фирми, които са под негов контрол – Страдон (Stradon Foreign Trade S.A.),Алси 8” и т.н. Попитах какво е това? „Абе тука уреждаме едни цесии между фирми на Николай“ и аз подписах. Докато подписвах попитах как сме годишното приключване и коя фирма на каква печалба ще бъде. Тогава Мария Ганева му казала „абе почти сме готови, чакаме само тези фирми, през които правим бизнеса със скрап. Те фирмите са добре, имат голяма печалба, но имат и големи задължения.”

Каравълчев се изненадва, че има задължения и пита към кого са. Оказва се, че те са към “Агро Ферт”, “Алси 8” и фирми, които са пряко подчинение или собственост на Николай Филипов. Оказало се, че една от фирмите му – “Камекс Рейл Транс” дължи 20 милиона, друга – “Топметал Комерс” към 3 милиона, а като едноличен търговец (ЕТ) над 1,5 милиона. В последния субект на търговското право Каравълчев отговаря с цялото си имущество.

“Аз в този момент разбрах, че купувайки стока ежедневно, обхващайки все по-голям обем клиенти и стока, аз съм купувал всичко това с пари на заем. От колегата. Цветните метали той не ги разбираше, нито клиенти, нито видове, аз основно сключвах вътрешни или външни договори с клиенти. Черните метали той си ги остави за себе си, но тази част, която касае износа – договорите са между негова офшорка “Страдон Форин Трейд” и турските заводи, където продавахме желязото. Моето дружество когато продава кораб, те с главната счетоводителка – Жени Аврамова декларират едно количество (занижено), капитанът променя в морето документите с реалното количество и това го правят през моя фирма, която е корабен агент. Моя фирма е наемател на този кораб, познайте кой е собственика? Николай Филипов! Както и на всички имоти, които имахме – бази, площадки за изкупуване. Той се оказа собственик, аз само един наемател.”

Каравълчев обяснява, че изнасял металите чрез свои фирми, но плащането от турските заводи било към “Страдон Форин Трейд” (Stradon Foreign Trade S.A.) – регистрирана в Белиз офшорна компания, за която Каравълчев твърди, че е крайна собственост на Николай Филипов.

“Като вече стана ясно, ако вместимостта на един кораб е 2000 тона, пред властите се декларират 1000 или 1100 тона.”

Фирмите на Валентин Каравълчев получавали заплащане за стоката от “Страдон Форин Трейд” (Stradon Foreign Trade S.A.). Офшорката действа като посредник. Тя получава металите и ги продават на турските заводи, после плащат за декларираните количества на фирмите на Каравълчев. С недекларираните ситуацията била различна. “Страдон” логично получава заплащане от турските купувачи и за тях. Стойността на тези продадени метали преминава от офшорката към друга фирма, собственост на Николай Филипов. Така крайният превод към фирмите на Каравълчев за недекларирания износ идва от “Агро Ферт” или “Алси 8”, разказва той. Преводите обаче се декларирали като не като приход, а като финансова помощ. Така, получавайки заплащане за изнесените контрабандно метали, фирмите на Валентин Каравълчев всъщност генерирали задължения към юридическите лица на Николай Филипов.

Пълномощно на Валентин Каравълчев за Stradon Foreign Trade S.A.

За Каравълчев чашата преляла, когато Мария Божанова се свързва с него. От нея той разбира и получава документи, че е упълномощен, като управител на офшорката “Страдон Форин Трейд” (Stradon Foreign Trade S.A.).

“Независимо, че нямам достъп до банкови сметки в Турция и до нищо, аз де факто правя това – ощетявам себе си като пълномощник на “Страдон Форин Трейд” като съм превеждал пари към “Агро Ферт”, за да ми ги дадат те после, като заем.”

От своя страна Мария Божанова твърди, че баща й също е оперирал през офшорките на Филипов.

“Преди да се запозная с господин Каравълчев бях добила информация, че пари на баща ми – Мартин са минавали през офшорни компании на господин Филипов. В хода на личното ми разследване попаднах на пълномощно, което упълномощава г-н Каравълчев като директор на “Страдон Форин Трейд”. Когато се срещнахме, той не знаеше, че е бил упълномощен, като директор на тази компания.”

Мики Маус, Червена рокля и Жоро Костов в черната каса на Митничаря

След като Валентин Каравълчев осъзнава, че е бил използван, той вади извлечения от “черната каса“ на Николай Филипов. Там има плащания към Мики Маус. Мария Божанова коментира:

“Баща ми в приложенията обичайно слагаше снимка на Мики Маус. Само във Viber имаше негова снимка. Ние на шега аз и той си казвахме Мики Маус и Мини Маус. В извлеченията виждаме, че Мики Маус през месец 11 от 2023 г., месец 12 – 2023 г., месец 1 приключва – 30 000 лв.”

“На едно от места е писал спускане Марти – 10 000 лв. – погребението на баща ми. Там не е скрил името му.”

Пак от извлеченията научаваме, че Николай Филипов наема квартира в района на “Горна Баня” в София, в края на 2023 г. В същия район на столицата е убит в края на януари 2024 г. Мартин Божанов.

Интересно е, че има регулярни плащания към “Екологична тиква”. Ежемесечни плащания са в размер на 50 000 евро или 100 000 лева. Когато в месеца липсва “Екологична тиква” се появява Чоко, който получава плащане в същия размер. Боко от едноименния екип на Чоко и Боко обаче не е споменаван. Сходна е ситуацията с “Червена рокля” (вероятно евфемизъм за червена тога), но там плащанията не са регулярни. Има плащане към лице, което се нарича Костов или Жоро Костов. По случайност това са имената и един бивш директор на ОД МВР Бургас.

Контрабандата на горива

След като получил доказателства, че е бил мамен, Каравълчев подал сигнал в МВР за контрабандата на горива, която Николай Филипов – Ники Митничаря реализирал. Каравълчев описва схемата в детайли.

“Когато корабите от Турция влизат в пристанището идват напълнени до максимум резервоари 100-110 тона. На кея на порт Европа, където аз съм наемател, с помощта на моя фирма – корабен агент “Евро Агент” или “Валмар Ойл” – една от двете, където Жени Аврамова е главен счетоводител, декларират пред митницата, че кораба влиза Х броя яйца, Х килограма месо, домати и краставици и определено количество корабно гориво. Но в тези корабни декларации се посочват количества от порядъка на 15, 20, 26 тона. В редки случаи 30 тона гориво. Кеят е съоръжен със скрити тръбопроводи, които отиват до цистерни. Това става под прикритието на пречистване на сантинни води.”

На практика покрай всеки курс до Турция, Ники Митничаря успявал да вкара около 55-75 тона контрабанден дизел. Това са от 2 до 3 автоцистерни. А кораби акостирали всяка седмица.

Нелегалните цистерни в “Порт Европа”

От цистерните на пристанището горивото се товарело през незаконни изградена инсталации в авто цистерни. На пристанището има кабинка с “пистолет” за зареждане на цистерните.

Кабинката с “пистолет” за зареждане се вижда до бялата цистерна и белия пикап

Тъй-като част от горивото се “губело” по “трасето” Ники Митничаря започнал да следи и записва процеса с дронове. Снимките, които екипът ни публикува са част от това проследяване.

Николай Филипов – Митничаря изградил със свои познати – някои си Тошко и Русинка, собствена “верига” от няколко бензиностанции. Там реализирал контрабандното гориво. По сигнала на Каравълчев е реализирана операция на пристанище “Порт Европа“ и са задържани десетки тонове (вероятно около 50) контрабандно гориво. За Каравълчев именно тази операция е обяснението защо рязко е сменен началника на ОД МВР Бургас – Емил Павлов. Твърди се, че заради въпросната реализация отношенията между Павлов и Калин Стоянов се обтегнали, въпреки че през годните двамата били изключително близки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *