Само чудо може да вкара Ивелин Михайлов в парламента, привържениците му се вливат в партията на бившия спортен министър

Руди Гела, липса на свободни пари и много разочаровани избиратели са в основата на провала, който се очаква да претърпи партия „Величие“ на изборите, показа проучване на „Филтър“. Досега няма социологическа агенция, която да е измерила повече от 3% тежест сред гласуващите за формацията на Ивелин Михайлов. Резултатите от последните няколко вота показват, че изследванията им са точни, най-вече заради ниската избирателна активност.

Краят на „Величие“ е предизвестен и само чудо може отново да ги вкара в Народното събрание, убедени са и депутати от отиващия си парламент. Те обаче не крият, че известен шанс да прескочи бариерата има МЕЧ на Радостин Василев. Бившият спортен министър, който е спонсориран от Георги Папазки, е един от факторите, които погребват надеждите на „Величие“ за втори пробив в парламента, научи „Филтър“. Привържениците на Ивелин Михайлов, които не са финансово зависими от него, масово се насочвали към Радостин Василев заради артистичното му и категорично говорене против всички останали партии, но и заради доброто финансиране, което получава формацията от съмнителни кръгове. Иначе профилът на избирателите на двете партии е един и същ, а след фиаското на „Величие“ в този парламент екстремистите вече търсели друг идол. Неслучайно в кампанията има огромно напрежение между Василев и Михайлов, като двамата не пропускат да ударят другия при срещите си с избиратели. Последният сценарий от тази седмица е взаимна покана за дуел на публичен дебат.

Ивелин Михайлов не влага достатъчно пари за партийна дейност, защото те са в бизнес проектите му, твърдят разочаровани от него последователи. Привлечените средства от акционерите в „Исторически парк“ се влагали в мащабни проекти за жилищно застрояване във Варна и в страната. Освен това много от фирмите на Ивелин Михайлов и съпругата му са под запор заради дългове и висящи разследвания.

Друг финансов удар по „Величие“ е субсидията, която партията така и не може да вземе за краткия престой в 50-ото народно събрание. Причината е, че финансовите отчети на формацията не са изрядни, което е условие за изплащането на парите от държавата.

Както „Филтър“ разкри неотдавна, Ивелин Михайлов разчита основно на умението си да печели симпатии със смирено поведение, както и на едрия земеделец Павел Стоименов, който дойде при него от партията на Васил Божков. Двамата обикалят неуморно страната в търсене на хора, които да ги подкрепят въпреки фактите за финансовата пирамида, които излязоха от временната парламентарна комисия за „Исторически парк“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *