Skip to content

Според Доган всички имаме вина за Феномена. Призовава да му отнемем хранилките

Почетният председател е възмутен от превзетата държава, поръчковите арести и рейдърството на фирми

 

„Лежерното махане с ръка, съчетано с изрази от рода на „това е техен проблем, нека да си го решат сами“, ми събуждат емоционални и мисловни асоциации преди 40 години… Кой и как е създал определени тъмни политически субекти, не е тема на предизборна кампания, а на необходим обществен дебат, съчетан с ангажименти на компетентните държавни органи.“  Това се казва в лично обръщение на Ахмед Доган, публикувано днес на сайта www.dps.bg/ който е под негов контрол, но е ребрандиран на „Алианс за права и свободи“.

В текста не се посочва никой поименно.

„Формулата е проста, но винаги е била ефективна: пари + власт = на страх и зависимост на гражданите и на обществото и неговите структури от паралелната държава. Поръчковите арести на политици, кметове, бизнесмени и активни граждани, както и фалирането на фирми или блокирането на достъпа им до обществени поръчки преминава всякакви граници на поносимост и търпимост.“  Той бичува и други пороци – „предварително се купуват на едро цели секционни избирателни комисии в страната. Медиите се правят на наблюдатели и анализатори, но подхождат избирателно“.

Почетният председател отбелязва още:

„А вярата ни в справедливостта е фундамента на държавността. Без справедливост държавата изпада в състояние на хаос, а държавността започва да рухва!“

Той призовава „да се освободим от Страха“ с главна буква като собствено име на личност:

А има само един начин да го направим: да тръгнем срещу субекта, който го провокира! Страхът е необходимо чувство за нашето оцеляване, както вярата, надеждата и любовта, както ревността и завистта… Не се страхувайте от Страха!

И ни вменява съвина:

„Всички имаме вина за появата на подобни „феномени“ в нашето политическо пространство и време. Подобни персонажи се хранят от властта, парите и страха. Да им отнемем тази „хранилка“ в името на нашата обща свобода и сигурност. В името на мира!“

Ето и пълния текст на обръщението:

Уважаеми граждани на Република България,

скъпи депесари и последователи на Демокрацията!

Политическото напрежение, което всекидневно се задълбочава  пред очите ни, вече не е нито вътрешно партиен проблем на ДПС, нито е етнически, то вече се превърна в национален въпрос.

Лежерното махане с ръка, съчетано с изрази от рода на „това е техен проблем, нека да си го решат сами“, ми събуждат емоционални и мисловни асоциации преди 40 години… Проблемът не е породен от мюсюлманите в България, и неговото разрешаване не е само наша отговорност! Кой и как е създал определени тъмни политически субекти, не е тема на предизборна кампания, а на необходим обществен дебат, съчетан с ангажименти на компетентните държавни органи.

Болното място на нашата държава е казусът за Справедливостта между гражданите и държавните институции и между обществото и държавата, като цяло.

Липсата на Справедливост е следствие от частично превзетата държава: прокуратура, съдебно производство, силови органи…

Формулата е проста, но винаги е била ефективна: пари + власт = на страх и зависимост на гражданите и на обществото и неговите структури от паралелната държава. Поръчковите арести на политици, кметове, бизнесмени и активни граждани, както и фалирането на фирми или блокирането на достъпа им до обществени поръчки преминава всякакви граници на поносимост и търпимост. Поставя се под въпрос единството на нацията, да не говорим за заедността на гражданите като съпричастност в появилата се на хоризонта обща беда за всички. Демократичните ценности започват да изглеждат илюзорни и манипулативни. Навсякъде в обществото витае Страхът. Призракът на страха разделя семейства и приятели. Доминиращ въпрос е кой ще бъде следващ, а не борбата на идеи и програми за развитие на страната в следващото 51-во Народно събрание. Създава се нетърпимост към политиката и политиците. Но едновременно с това предварително се купуват на едро цели секционни избирателни комисии в страната. Медиите се правят на наблюдатели и анализатори, но подхождат избирателно към случващото се в страната.

Затова тези избори са съдбоносни за страната: те имат тежестта на национален референдум за пътя на развитие на България: за Демокрация и правов ред или на хаоса и беззаконието.

Тези избори са битка за Демокрация и правов ред!

Правосъдието трябва да произвежда Справедливост. Очевидно е, че тази основополагаща ценност на европейската цивилизация е в голям дефицит. А вярата ни в справедливостта е фундамента на държавността.

Без справедливост държавата изпада в състояние на хаос, а държавността започва да рухва!

Институционалните защитни системи на Демокрацията и държавността са пробити. Последният бараж за защита е самият суверен – Негово Величество Избирателят!

В тази битка всеки глас е решаващ!

Явно е дошло време да се събудим от летаргията и да поемем личната си тежест за свободата ни и за сигурността на идните поколения.

Но преди всичко трябва да се освободим от Страха. А има само един начин да го направим: да тръгнем срещу субекта, който го провокира! Страхът е необходимо чувство за нашето оцеляване, както вярата, надеждата и любовта, както ревността и завистта… Не се страхувайте от Страха! Управлявайте го! В него е заложена огромна еволюционна енергия, която впоследствие се превръща в отрицание, омраза и гняв… Когато духът на Страха се освободи от „бутилката“, стават радикални промени в обществото. Готови ли сте да го направим?

Всички имаме вина за появата на подобни „феномени“ в нашето политическо пространство и време. Подобни персонажи се хранят от властта, парите и страха. Да им отнемем тази „хранилка“ в името на нашата обща свобода и сигурност. В името на мира!

Винаги ваш: А. Доган

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *