Къде е Пеевски? – Избягал е в Сърбия, а от там в Дубай, след като „Сикрет сървис“ разби печатницата му за фалшиви пари край Шумен, с които купува гласове за изборите.

Тези твърдения от няколко дни заливат фен страницата във Facebook на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, като първоизточникът им е бившият тв водещ и глашатай на „Костинбродската афера“, бивш съратник на Делян Пеевски и Цветан Василев, бивш шеф на фалиралата ТВ7, бивш партиен лидер и бивш европейски депутат, днес водач на листа на Доган – Николай Бареков.

Твърденията са подклаждани във фейсбук и от един от авторитетните евродепутати на ДПС (и България изобщо) Илхан Кючюк, останал верен на почетния председател, след като „момчето“ започна рейда си в партията. Те обаче щяха да останат заключени само в социалните мрежи, ако тази сутрин депутатът на Доган Валентин Тончев не ги бе огласил в национален ефир, с което вече ги превърна в новина.

„Къде е той, от 30 дни всеки го търси?! Нали „новото начало“ щеше да е от хората, за хората, при хората, заедно с хората – с леля Гинка, с бай Ахмед. Защо не е при тях, защо не го пипнат, защо не си представя визията за управление?!

От няколко дни получаваме информация, че той е напуснал страната. И знаете ли кое е най интересното – никой не излиза да опровергава тази информация. Вчера се появи един пасквил в жълтите му медии от вътрешно министерство, от министъра. Министърът се превръща в личен PR на човека, а вътрешно министерство – в пресцентър“, обяви Тончев тази сутрин като гост на бТВ.

И продължи:

„Получаваме информация, че той е напуснал – в наша съседка. Дори се задават въпроси с каква самоличност. Трябва да ги задаваме тези въпроси. Вчера излизат (от МВР) с някакво съобщение, че въпросният човек е в кампания.“

Тончев искал да разбере от МВР и има ли връзка разбитата преди 10 дни печатница с Пеевски, или няма. Но нямало да пита министерството по официалните канали, с каквито разполага като народен представител, защото му нямал доверие.

„Има съмнения, които са много основателни. Съмненията са, че „Държавното Предприятие“ (от инициалите Д.П. по делото КТБ, по Иван Гешев – „Държавно Предприятие“, б.р.) е напуснало държавата преди няколко дни в съседна на нас държава и се укрива от нещо, което се случва в държавата“, обобщи депутатът на Доган.

Кои са визираните от него „жълти медии“ можем само да гадаем, но google търсене открива статия от вчера в сайта „Епицентър“, подписана като редакционна. Там се твърди, че някой в редакцията е разговарял по темата за фейсбук твърденията със самия главен секретар на МВР Мирослав Рашков. „Това са пълни глупости! Защо намесват полицията в предизборната кампания“, цитиран е Рашков.

После някой, но не става ясно главният секретар на МВР ли, или самия „Епицентър“ твърди (без кавички за цитат или позоваване на източника):

Лидерът на ДПС-Ново начало е в София и, както всички партийни водачи, е ангажиран само и единствено с предизборната кампания.

Ангажиран с „изчезването“ на Пеевски се оказа и пресцентърът на вътрешното министерство, но само в частта с твърденията за неговите връзки с печатницата. Оттам излязоха със следната позиция:

„Във връзка със запитвания и публикации, свързани с разкритата при специализирана полицейска операция на ГДБОП високотехнологична печатница за банкноти в лева, евро и долари, МВР уточнява:

За пореден път се прави опит МВР да бъде въвлечено в предизборната кампания от политически партии и кандидати за народни представители.

Ръководството на МВР категорично отхвърля появилите се твърдения за каквито и да било връзки на политически сили и политически лица с разкритата производствена база.

Подробности за брилянтно реализираната полицейска операция бяха изнесени на нарочна пресконференция вчера, проведена съвместно от представители на ръководството на ГДБОП  и на офиса на „Сикрет сървис“ към посолството на САЩ. Американските партньори дадоха висока оценка за професионализма на всички служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Акцията е проведена с експертната и финансова подкрепа, и в координация с Европол. При провеждането и беше неутрализирана престъпна група за производство и разпространение на неистински банкноти и бяха задържани трима души, регистрирани и преди за криминални прояви.“

Т.е. МВР счита темата за приключила, заловило е тримата и това е краят.

Факт е, че Пеевски не стиска ръце по мегданите в кампанията, или поне няма снимков или видеоматериал за това. Това не прави и Ахмед Доган, който обаче по думите на Валентин Тончев всеки ден е в централата на ДПС в София – на бул. „Ал. Стамболийски“.

В късния следобед обаче от пресцентъра на „новото начало“ обявиха писмена позиция от името на лидера си относно убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *