Киро, Лена и Асен – където се появят, след тях е потоп, казва Иван Христанов

 

„Листите на ПП-ДБ са направени така, че „Да, България” да не могат да хванат 10 депутати. За да не могат да се отделят и да не са в състояние да направят парламентарна група. Това е политически инженеринг, абсолютно предумишлен”.

Това разкритие направи бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов в интервю пред Ивелин Николов. Той стигна още по-далеч в критиките си: „Едни и същи хора – Киро, Лена и Асен – където се появят, след тях е потоп! В резултат на техните „усилия” демократичната общност е напълно разцепена. Това е една умишлена игра между двете страни, в която да се създаде впечатление, че ДБ са отстояли нещо, че са спасили нещо, че са водили война за нещо и са я спечелили”, коментира Христанов. Според него и „Възраждане”, и ГЕРБ, и ПП-ДБ са в паника, че ще се появи такъв политически субект, който ще покаже тяхната излишност.

„В случая колегите от ПП-ДБ имат абсолютно автентичен интерес да не допуснат нови партии да влязат в парламента, защото това ще покаже, че целият този маскарад – за борба с корупцията, за правова държава… не е нищо повече от маскарад. Двойкаджията най-лесно си личи в присъствието на отличника”, посочи бившият зам.-министър.

Той се оплака, че бившите му колеги от ПП са „шкартирали” работещите хора във формацията и са ги отстранили от водещите позиции в партията. „Става дума за хора, които водят война с мафията, кражбите и статуквото от десетилетие или десетилетия… И изведнъж всички тези хора се оказаха врагове”, оплака се още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *