Напуснал ли е България Делян Пеевски – този въпрос придоби актуалност след като в четвъртък лоялният на Доган депутат Валентин Тончев обяви, че го издирва през последния месец. На уточняващ въпрос защо, той посочи пред бТВ, че има „притеснителна информация“, че е напуснал страната. Източници на Mediapool по-късно потвърдиха, че Делян Пеевски е трябвало да присъства в четвъртък на предизборно събитие във Варна по повод на закриването на кампанията, но изненадващо се е оказало, че не присъства.

Разследващият сайт BIRD съобщи, че Пеевски е в Катар и уточни, че не е желан в Дубай. Медиата твърди, че заминаването му от страната е свързано с разбитата от МВР и ГДБОП в понеделник високотехнологична печатница за банкноти в лева, евро и долари в Шумен, за която бяха изразени публични съмнения, че се ползва за купуване на гласове.

Източници на Mediapool потвърдиха информацията на сайта и разказаха, че Пеевски е напуснал страната като първо заминава за Сърбия и след кратък престой там заминава за Катар.

Разбитата печатница в Шумен

Евродепутатът Илхан Кючук, лоялен на Доган, още преди ден отправи през фейсбук въпрос „към новото начало с фалшиви банкноти за купуване на гласове – това ли е борбата срещу корупцията?“

„Призоваваме ДП да даде незабавно пресконференция на живо в реално време, в БТА например, и отляво и отдясно му да седнат Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Халил Летифов и, разбира се, Хамид Хамид. Незабавно ДП и ХХ да оборят информацията, че разбитата печатница в Шумен е техен “студен резерв” за купуване на гласове за вота на 27 октомври“, написа още Кючук.

Информациите за Сърбия

„Получаваме информация, че той е напуснал – в наша съседка. Дори се задават въпроси с каква самоличност. Трябва да ги задаваме тези въпроси. Вчера излизат (от МВР) с някакво съобщение, че въпросният човек е в кампания.“, каза още Валентин Тончев пред бТВ. Източници на Mediapool също потвърдиха, че има информации, че Пеевски е бил в Сърбия.

„Къде е той, от 30 дни всеки го търси?! Нали „Новото начало“ щеше да е от хората, за хората, при хората, заедно с хората – с леля Гинка, с бай Ахмед. Защо не е при тях, защо не го пипнат, защо не си представя визията за управление?! От няколко дни получаваме информация, че той е напуснал страната. И знаете ли кое е най интересното – никой не излиза да опровергава тази информация. Вчера се появи един пасквил в жълтите му медии от вътрешно министерство, от министъра. Министърът се превръща в личен пиар на човека, а вътрешно министерство – в пресцентър„,  каза още Валентин Тончев.

От думите му стана ясно, че той искал да разбере от МВР  има ли връзка с липсата на Пеевски и споменатото разбиване преди 10 дни печатница в Шумен. Кандидат-депутатът от АПС посочи, че няма да пита официално министерството, защото е загубил доверие в информацията, която ще получи по казуса.

МВР: Вкарват ни в предизборната кампания

От МВР коментираха на сайта си, че ги вкарват в предизборната кампания.

„За пореден път се прави опит МВР да бъде въвлечено в предизборната кампания от политически партии и кандидати за народни представители. Ръководството на МВР категорично отхвърля появилите се твърдения за каквито и да било връзки на политически сили и политически лица с разкритата производствена база. Подробности за брилянтно реализираната полицейска операция бяха изнесени на нарочна пресконференция вчера, проведена съвместно от представители на ръководството на ГДБОП и на офиса на Сикрет сървис към посолството на САЩ.

Американските партньори дадоха висока оценка за професионализма на всички служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Акцията е проведена с експертната и финансова подкрепа, и в координация с Европол. При провеждането и беше неутрализирана престъпна група за производство и разпространение на неистински банкноти и бяха задържани трима души, регистрирани и преди за криминални прояви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *