Политическият ресурс беше изчерпан. Директната политическа отговорност понесе бившият кмет на Перник, който загуби изборите. Няма стабилна основа за искането на оставката на кмет, постъпил току-що и то от друга политическа партия. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.

„На ход сега са правораздавателните органи. Хората очакват справедливост“, коментира той по повод акцията в Перник относно водната криза.

„Няма значение дали министър Димов ще подаде оставка, много хора по линията и през годините е трябвало да подадат оставка. Димов е министър на патриотите, а не на ГЕРБ. Оставката му трябва да се обсъди на Коалиционен съвет“, допълни политологът.

Опитите за политизация на тази криза е несполучлива. Нинова беше унижена публично и от главния прокурор, и от нейния си кмет“, разкри доц. Стойчев.

„Ще стане ясно дали държавата или Общината носят отговорност за кризата в Перник. Политическа криза ще забави решението за проблема на града. Имаме нужда от обединение на институциите. Чест прави на кмета на Перник, че се отдели от партийната линия и работи добре с премиера. Той се опитва да реши не само водната криза, но и проблемите на гражданите за десетилетия напред“, завърши доц. Стойчо Стойчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *