Собственикът на футболен клуб Левки Васил Божков успя да нахъса феновете на клуба, които обявиха, че искат среща с премиера Бойко Борисов. Срещата е по повод предложенията за промени в закона, свързани с частните лотарии, които са част от бизнеса на Божков.

Преди часове в медиите изтече запис на среща между бизнесмена и Националния клуб на привържениците на Левски. На нея Божков обяснява, че ако му се отнеме лиценза за лотариите, той няма да може повече да издържа футболния клуб. Днес се появи и официална позиция на Васил Божков, в която се казва, че при „евентуалното приемане на законопроекта, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними“.

„След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, „Националният клуб на привържениците на Левски“ взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България. В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че Левски е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит вследствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД и на привържениците“, се казва в официалната позиция на НКП.

„Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към “Левски” да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния. От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия Клуб ще предизвикат неговата фактическа „смърт“ и той ще бъде закрит и ликвидиран“, се допълва в съобщението.

Законопроектът, внесен от НФСБ, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Това означава, че лицензите на Национална лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като такъв за лотарийни билети ще има единствено Българският спортен тотализатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *