ПостФинанс е с безупречно досие

Българската компания ПостФинанс излезе на пазара на инвестиционни услуги в Централна Европа. Тя откри свои представителства в Унгария и Словакия, както и преди това – в северната ни съседка Румъния.

Компанията е с лиценз от Държавната комисия по далекосъобщенията и до сега няма регистрирани оплаквания от дейността й в Надзора.

Затова собствениците й са били силно изненадани, когато преди седмица в специално предупреждение Комисията, която регулира инвестицианния пазар у нас, я посочила като опасна и предупредила да не се разчита на нея, защото нямала лиценз.

Всъщност менте компания, нейна имитация – ПостФинанс 2 с ЕИК 131460930 и сайт postgroup.bg. е нелегалният посредник, промъкнал се на българския пазар, за когото вероятно става въпрос.

ПостФинанс е с лиценз номер 3-010-02/10. 05.2013 г., поясниха още от невинно пострадалата компания.

Колкото до ментето с „индекс“ 2, то вече е обявено в несъстоятелност, което е доказало, че те не са способни да управляват клиентски пари, а сайтът в спрян.

Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници провежда информационна кампания под надслов „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“ с подкрепата и сътрудничеството на Комисията за финансов надзор. Браншовата организация е разработила информационен материал с 10 признака, по които гражданите могат да разпознаят лицензирания от нелицензирания инвестиционен посредник, представени като въпроси и отговори на достъпен език.

Целта на информационната кампания на БАЛИП  „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“ е гражданите да бъдат достъпно информирани как сами могат да различат спазващите закона инвестиционни посредници от недобросъвестните и незаконните посредници, и какво да направят, за да се предпазят от измами, напомнят от ПостФинанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *